Yılların Tecrübesiyle; Kalite ve Güven

1900’lü yılların başında canlı hayvan alım satımı ve besi yaparak başlattığı ticari faaliyetlerini 1961 yılında karkas et ticaretine başlayarak devam ettirmiştir. 2000’li yılların başında sektördeki gelişmelere kayıtsız kalmayarak Türkiyede kemiksiz vakumlu et ve vakumlu sakatat üreten öncü işletmelerden olmuştur. Hanet günümüzde de kurumsal yapıda entegre bir üretimle ürünlerini son tüketiciye sunmaktadır.

Hanet olarak çiftlikten sofralarınıza sağlıklı ve kaliteli et prensibiyle çıktığımız yolda güvenilir et üretiminin hijyenik koşullarda gerçekleştirebileceği bilinciyle siz değerli müşterilerimize kendi çiftliklerimizde beslediğimiz hayvanlardan elde edilen etleri yine son teknolojiye sahip kendi tesislerimizde tüketime hazır hale getirmekteyiz. Entegre tesis yönetimi prensipleri doğrultusunda müşterilerimizin memnuniyetini sağlamak amacıyla maksimum verimlilikte ve üretkenlikte olarak iş dünyasının her alanında etkin olan zaman faktörününde göz önüne alınması gerektiğinin bilincindeyiz çalıştığımız firma ya da kuruluşlara profesyonel bir yönetim hizmeti sunmak için oluşturduğumuz entegre tesis yönetimi ile firma ya da kuruluşların müşteri memnuniyetini ve rekabet gücünü arttırmasını sağlamak uluslararası etkileşimlere ayak uydurabilecek hız ve verimlilikte faaliyet gösterebilmesini en hızlı şekilde taleplere cevap verilebilmesini ve üretimde bulunmasını sağlayacak stratejileri oluştur ve uygulamaktayız. Aksaray da bulunan 300.000m2 alan üzerine kurulu,kendi yemini yine kendi tarlalarında üretebilen ve yıllık sistemde 6.000 büyükbaş 10,000 küçükbaş yetiştirme kapasiteye sahip çiftliklerimizde Türkiyenin mera ve yaylalarından topladığımız hayvanları uzman veterinerlerin düzenli kontrolünde hayvan refahının ön planda tutulduğu çiftliklerimizde doğal yemlerle yetiştirmekteyiz. 2022 yılında kalitesini daha da arttırarak İstanbul Ümraniyede ‘de en iyi ileri üretim ve hijyen standartlarına uygun İSO 22000, HELAL, FSSC 22000 gıda güvenliği belgelerine sahip alanda günlük 22 ton et ve sakatat üretim kapasiteli yeni tesisimizi bünyemize katarak üretim kapasitesini arttırmış ürün gamını daha da genişleterek map kıyma-kuşbaşı ve köfte üretimine başlamış bulunmaktadır.

Hanet çiftliklerinden ve diğer anlaşmalı olduğumuz çiftliklerden kesim yaşını ve ağırlığını dolduran sağlıklı büyükbaş ve küçükbaş hayvanların canlı hayvan taşıma araçlarımız ile strese sokulmadan hayvan refahına uygun şekilde yine anlaşmalı olduğumuz kesimhanelere sevki yapılmaktadır. Sevki yapılan hayvanlar veteriner hekim kontrolünden geçtikten sonra canlı hayvan padoklarında yeterli süre dinlendirilir. Dinlendirilen hayvanlar uzman kasaplar tarafından Avrupa standartlarında son teknoloji modern ekipmanları bulunan kesimhanelerde islami koşullara ve hijyen kurallarına uygun olarak kesilir. Kesimi tamamlanan hayvanlardan elde edilen karkas etler veteriner hekimler tarafından kontrol edilerek ön soğutma bölümünde etin iç ısısı uygun sıcaklığa düşene kadar dinlendirilir. Dinlendirilen etler soğuk hava deposuna alınır ve burada et iç ısısı 4C nin altına düşene kadar bekletilir. Uygun sıcaklığa ulaşan etler soğuk zincir kırılmadan karkas halinde bünyemizdeki frigorifik araçlara yüklenerek sevki yapılır veya işlenmek üzere et parçalama hattına alınır. Özenle işlenen etler uygun şekilde ambalajlandıktan sonra tartılır ve sınıflandırılarak talebe göre taze veya dondurulmuş ürün depolarımızda sevke hazır halde muhafaza edilir. Kesimi yapılan hayvanlara ait sakatat ürünleri işlenmek üzere bağırsak işleme odası, işkembe işleme odası, kelle paça işleme odası, ve ciğer işleme odalarında titizlikle insani tüketime hazır hale getirilip steril şartlarda paketlenerek sevke hazır halde 3C nin altında sıcaklığa sahip soğuk hava depolarımızda muhafaza edilir. Mezbahanelerde kesimi yapılan hayvanlardan elde edilen etler İstanbul Ümraniye’de bulunan FSSC22000, İSO22000 HELAL belgelerine sahip günde 22 ton et işleme kapasiteli tesisimize karkas veya paketlenmiş halde ulaşır. Burada etler ihtiyaca göre işlenmek üzere üretime alınır. Etler işlenmiş veya karkas olarak İstanbul içindeki ve tüm Türkiyedeki ulusal yerel marketlere,yemek fabrikalarına ve kasaplara toptan dağıtımı yapılır.

Hanet geçmişten günümüze üretimden tüketime kadar geçen bütün aşamaları irdeleyerek çiftlikten çatala gıda güvenliğini sağlamaya, sağlıklı ve kaliteli et ile sofralarınızı taçlandırmaya devam ediyor.