Karkas Ürünler
Kıvırcık ve karaman olmak üzere iki karkas cinsi
koyunun 6. haftadan 26. haftanın sonuna kadar
yaşta, kasaplığa sevk edilecek erkek ve dişi yavruların
kesim kurallarına uygun olarak kesilmiş yüzülmüş,
baş ve ayakları ayrılmış iç organların (böbrek hariç)
idrar kesesi ve bunların bağları, yemek borusu
çıkarılmış, yağlı kuyruklarda (>250 gr) kuyruğu
kesilmiş bütün haldeki gövdedir.
Ağırlığı ortalama 8-22 kg dır
koyunun 6. haftadan 26. haftanın sonuna kadar
yaşta, kasaplığa sevk edilecek erkek ve dişi yavruların
kesim kurallarına uygun olarak kesilmiş yüzülmüş,
baş ve ayakları ayrılmış iç organların (böbrek hariç)
idrar kesesi ve bunların bağları, yemek borusu
çıkarılmış, yağlı kuyruklarda (>250 gr) kuyruğu
kesilmiş bütün haldeki gövdedir.
Ağırlığı ortalama 8-22 kg dır
Kuzu Karkas
Kalça kemiğinden diz eklemine kadar olan kısımdan
elde edilen kemiksiz et. Bağ doku miktarı çok düşük. 2
kaburgalı çeyreklenmiş, bonfile, kontrafile, tranç,
sokum, yumurta, nuar, kontrnuar, incik ve pençeta
ihtiva eder. Ağırlığı 45-80 Kg arasındadır
elde edilen kemiksiz et. Bağ doku miktarı çok düşük. 2
kaburgalı çeyreklenmiş, bonfile, kontrafile, tranç,
sokum, yumurta, nuar, kontrnuar, incik ve pençeta
ihtiva eder. Ağırlığı 45-80 Kg arasındadır
Dana Uzun But
İncik kemiği, orta kemik ve çanak kemiği içeren
dana but’un flatosuz ve pençetasız kısmıdır.
Ortalama ağırlık 30-45 kg.’dır
dana but’un flatosuz ve pençetasız kısmıdır.
Ortalama ağırlık 30-45 kg.’dır
Dana Kısa But
Dana kısa budun incik ve çanak
kemikleri alınmış halidir.
Ortalama ağırlık 25 – 40 kg.’dır
kemikleri alınmış halidir.
Ortalama ağırlık 25 – 40 kg.’dır
Dana Orta Kemikli Kısa But
Karkas Ürünler
Kıvırcık ve karaman olmak üzere iki karkas cinsi
koyunun 6. haftadan 26. haftanın sonuna kadar
yaşta, kasaplığa sevk edilecek erkek ve dişi yavruların
kesim kurallarına uygun olarak kesilmiş yüzülmüş,
baş ve ayakları ayrılmış iç organların (böbrek hariç)
idrar kesesi ve bunların bağları, yemek borusu
çıkarılmış, yağlı kuyruklarda (>250 gr) kuyruğu
kesilmiş bütün haldeki gövdedir.
Ağırlığı ortalama 8-22 kg dır
koyunun 6. haftadan 26. haftanın sonuna kadar
yaşta, kasaplığa sevk edilecek erkek ve dişi yavruların
kesim kurallarına uygun olarak kesilmiş yüzülmüş,
baş ve ayakları ayrılmış iç organların (böbrek hariç)
idrar kesesi ve bunların bağları, yemek borusu
çıkarılmış, yağlı kuyruklarda (>250 gr) kuyruğu
kesilmiş bütün haldeki gövdedir.
Ağırlığı ortalama 8-22 kg dır
Kuzu Karkas
Kalça kemiğinden diz eklemine kadar olan kısımdan
elde edilen kemiksiz et. Bağ doku miktarı çok düşük. 2
kaburgalı çeyreklenmiş, bonfile, kontrafile, tranç,
sokum, yumurta, nuar, kontrnuar, incik ve pençeta
ihtiva eder. Ağırlığı 45-80 Kg arasındadır
elde edilen kemiksiz et. Bağ doku miktarı çok düşük. 2
kaburgalı çeyreklenmiş, bonfile, kontrafile, tranç,
sokum, yumurta, nuar, kontrnuar, incik ve pençeta
ihtiva eder. Ağırlığı 45-80 Kg arasındadır